sunnuntai 31. toukokuuta 2009

Herne pähkinänkuoressa

Maapähkinästä löytyy yllättäviä ominaisuuksia. Heti aluksi asiantuntijat väittävät, ettei se edes ole pähkinä, vaan hernekasvi - herne pähkinänkuoressa. Lisäksi niissä on suuressa määrin antioksidantteja, Toht. Jonny Bowdenín mukaan jopa yhtä paljon kuin masikassa tai mustikassa. Antioksidantit vaikuttavat solujen hyvinvointiin ja näin ovat potentiaalisesti hyödyksi psoriaatikolle. Tutkimusten mukaan maapähkinän paahatminen nostaa sen hyösyllisten antioksidanttien pitoisuutta jopa 22 prosenttia. Paganon mukaan pähkinät ovat eduksi, mutta pienissä määrin. Kuorelliset maapähkinät suojaavat paremmin ravinteita paahtamisessa ja säilytyksessä. Kaiken lisäksi mielestäni kuorelliset ovat aidomman näköiset ja kuoriminen on osa syömisen iloa =)

Välipalana maapähkinä sopii nautittavaksi muiden pähkinöiden ja kuivien hedelmien kanssa. Tässä on hyväksi todettu yhdistelmä:
  • maapähkinöitä
  • pistaasipähkinöitä
  • manteleita
  • kuivattuja vikunoita
  • ja kuivattuja taateleita.
Suolaton maapähkinä on toki parempi vaihtoehto. Tietty suolallinen on sekin parempi kuin makeiset, esim. elokuvateatterissa. Suosittelen rikastuttamaan makuelämyksiänne näillä luonnon antioksidantti-ihmeillä!




3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mää rakastun kuorellisiin maapähkinöihin Hollannissa.Ei voi verratakkaan perus pussitettuihin kaiomoihin,aromit säilyny ihan erilailla.Suomesta en oo vaan vielä löytäny kuorineen noita ihanuuksia.Mistähän se onnistuis?

ipsori kirjoitti...

Kuorellisia maapähkinöitä myydään CM ja Prisma marketeissa nimellä Sunscoop Monkey Nuts.

Anonyymi kirjoitti...

Jes.Ihanaa,ei tarvi linnunruoka-osastoja nuohota poplarissa ja aurinkolaseissa.