tiistai 6. tammikuuta 2009

Havupuu-uutejuoma


Havupuu-uutejuoma kokeilussa

Luin suomi24:n psoriasis foorumissa Havupuu-uutejuomasta ja sen positiivisista kokemuksista psoriasiksen terveyden edistämisessä. Lisäksi valmistajan omilla sivuilla oli asiaa sen hyödyistä. Päätin kokeilla kyseistä tuotetta. Ostin kolme purkkia ja käytin niitä säännöllisesti kolmen viikon ajan. Yhden purkin viikossa. Aamuin illoin join 1dl verran juomaa. Se maistuin hyvältä, kuin marjamehua. Join sen sellaisenaan lioittamatta. Kahden viikon jälkeen psorini näytti tervehtymisen merkkejä. Kolmen viikon jälkeen psorin tervehtymisen merkit olivat selvät. Punertavuus oli vähentynyt selvästi.

Aika ennen kokeilua oli kiireistä ja terveellisestä ruokavaliosta olin joutunut tinkimään. Kiireinen aika myös usein tarkoittaa korkeampaa stressin tasoa. Ja viimeisestä valohoidosta tai auringossa olemisesta on jo kaksi vuotta. Joten psorini oli tavallista huonommassa kunnossa. Psorin kunto ei ollut erityisen häiritsevä, mutta se oli selvästi olemassa. Pientä punertavuutta oli käsin takaosassa ja nikoissa. Kolmen viikon uutejuoman käytön jälkeen punertavuus oli vähentynyt selvästi.

En tiedä olisiko hyötyä pidemmän ajan käytöllä ja paranisiko psori vielä entisestään. Tuotteen hinta-hyötysuhde ei mielestäni ole hankinnan arvoinen jatkuvaa käyttöä ajatellen. Olen kuitenkin garkinnut sen käyttöä satunnaisesti. Tuote säilyy avaamattomana pitkään ja kohtuullisesti avattuna. Voisin käyttää sitä satunnaisesti jaksotellen.

Olen melko varma, että tuotteen hyöty edellyttää jossain määrin psorin kannalta terveellistä ruokavaliota. Tuotteen teho kai perustuu antioksidanttien suureen määrään. Antioksidantit auttavat tasaamaan kehon happamuustasoa, jolla on merkitystä psorin tervehtymisessä.


7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vähän ohi topicin..
Kuinka kauan Sinulla meni, ennenkuin Paganon alkoi vaikuttamaan? Menikö psori ennen paranemista pahemmaksi?
Mulla kulunut nyt dieetin aloittamisesta 12 päivää, eikä vielä ole ehtinyt mitään tapahtua. Paitsi, että noin yleisesti on kevyempi ja parempi olo. Ja onhan sekin on paljon.

ipsori kirjoitti...

Hei,
Itse huomasin positiivisia muutoksia jo viikon kuluessa aloittamisesta. Mutta jatkossa ihoni kunto vaihteli paljon. Alkuparanemisen jälkeen psorini huononi huomattavasti. Sellaisesta ilmiöstä Paganokin mainitsee. Psori ikäänkuin taistelee vastaan. Mutta ajan myötä se tasaantuu ja pysyy parempana.

Kokemuksia Paganon ruokavaliosta:
Pagano sallii rasvatonta maitoa kohtuullisissa määrin. Silti, itse huomasin inhossani selvää paranemista kun jätin maidon kokonaan pois ruokavaliostani. Se oli iholääkärini neuvo ja se todellakin vaikutti.

Olisi mielenkiintoista kuulla huomaatko muutoksia kuukauden jälkeen aloittamisesta.

Anonyymi kirjoitti...

Jätit pelkän maidon pois vaiko kaikki maitotuotteet? Minä kun olen ihastunut maustamaton jogurtti + hedelmä- tai marjasekoituksiin :)

ipsori kirjoitti...

Kyllä, jätin kaikki maitotuotteet pois.

En ole koskaan ollut maidon suurkuluttaja. Mutta ruokavaliooni kuuluivat heraproteiini, jugurtti ja raejuusto. Nämä rasvattomana Paganon suosituksen mukaan.

Lääkärini mukaan maidon rasvan lisäksi myös sen proteiini rasittaa maksaa ja näin mahdollisesti haittaa psorin paranemista.

Itse korvasin jugurtin herkuttelua kuivilla hedelmillä. Ne ovat makeita ja niitä on hyvä vaihteleva valikoima. Ja Pagano suosittelee niitä. Myös salaatit osoittautuivat yllättävän maukkauksi välipaloiksi. Ja nekin ovat Paganon suosittelemia. Varsinkin Romaine salaatti.

Hienoa Paganon ruokavaliossa on ollut se, että olen löytänyt lukemattomia uusia ruokia ja resepteja, joista en osannut edes unelmoida aikaisemmin. Nykyisin ruokavalioni on monipuolisempi ja terveellisempi ja maukkaampi kuin koskaan. Ja kaiken lisäksi ihoni on paremmassa kunnossa, hurraa! :)

Anonyymi kirjoitti...

Täällä otetaan hyviä reseptejä mieluusti vastaan!!! Perunan korvaaminen on käynyt helposti kukkakaalilla, hyvää tuli. Mutta vaihtelua pitäisi kuitenkin pitemmänpäälle saada.

ipsori kirjoitti...

Perunan tapaan olen itse käyttänyt bataattia. Se on huomattavasti terveellisempi ja muakkaapi, ja sopii psoriaatikolle.

Aamuisin syön hedelmiä tai munakkaan kananmunan valkuaisista maustettuna vihreillä yrteillä, manteleilla ja tilkalla oliiviöljyä.

Maukkaita uunivihanneksia saa laittamalla uunivuokaan viipaloitua bataattia, aromisipulia, vihreitä papuja, parsakaalia ja oliivejä jos niistä tykkää. Tilkka vettä pohjalle. marinaadi on vielä hakusessa. Tämän lisäksi voi keittää täysjyväriisiä ja annostella pienissä määrin vihannesten mukana. Mm. Abba tai Jhon West tonnikala sopivat proteiiniksi vihannesten kanssa. Luonnollisesti myös kanaa ja lohta voi käyttää. Kastikkeena voi käyttää tilkka oliiviöljyä tai jotain toista maukasta öljyä.

Voisin kirjoittaa resepteistä oman artikkelin lähiaikoina.

Toivottavasti nämä esimerkit avarsivat reseptien mahdollisuudet.

Anonyymi kirjoitti...

Olisi tosi kiva, jos viitsisit nähdä vaivaa! Kiitokset jo etukäteen!